pentru toate comenzile peste 200 Lei

Plateste cu cardul in siguranta prin WSPay - Visa, MasterCard, Maestro

031.229.94.33 sau online@sportvision.ro

si ai extra avantaj de 30 RON

3 rate fără dobândă fără card de credit cu Klarna

Cauta pe site
FITNESS TIPS: EXERCITII DE STRETCHING PE CARE NU TREBUIE SA LE FACI
Antrenament
08.04.2020.
Antrenament

FITNESS TIPS: EXERCITII DE STRETCHING PE CARE NU TREBUIE SA LE FACI

08.04.2020.

Stretching, stretching, stretching – cuvantul pe care toti antrenorii de fitness il repeta la nesfarsit. Beneficiile acestui tip de activitate sunt foarte populare, de aceea stretching-ul ar trebui practicat dupa fiecare antrenament. Inainte de a incepe sesiunea trebuie sa iei in considerare ce tip de exercitii poti sa faci, modul in care le faci, ce parti ale corpului incluzi, dar si tehnica de aplicare. O tehnica incorecta de stretching iti poate afecta ligamentele si nervii muschilor. Descopera in continuare exercitiile de stretching pe care ti le propunem.

Intinderea muschilor adductori

Poate si tu faceai acest exercitiu in timpul orelor de sport din liceu: asezat pe podea, cu un picior intins in fata, iar celalalt indoit la spate. Dar, o astfel de pozitie pune multa presiune pe genunchi si ligamente, asa ca iti recomadam sa nu il mai practici.

Intinderea zonei lombare

Acest exercitiu de intindere este facut intr-o pozitie in care trebuie sa stai asezat pe podea, la fel ca in cazul celui de mai sus, si de fapt aceasta este cea mai mare problema. Tehnica ideala de intindere a zonei lombare este prin miscari laterale, stanga – dreapta.

Intinderea prin “impingerea peretului”

Indiferent de forta ligamentelor si a muschilor, stretching-ul prin “impingerea in perete” cu toata greutatea corpului este un alt tip de exercitiu care nu trebuie realizat dupa antrenamente, mai ales dupa o sesiune de running. De ce? Pentru ca indoirea genunchilor in timp ce mainile imping in perete cu toata forta poate afecta ligamentele care conecteaza calcaiul de partea din fata a labei piciorului – plantar fascia.

Intinderea spatelui si a umerilor

Cat de des, dupa terminarea antrenamentelor, iti intinzi spatele si umerii prin incrucisarea bratelor in fata si apasarea bratului de dedesubt cu ajutorul celui de deasupra? Acest exercitiu nu are niciun beneficiu, de aceea iti recomandam sa renunti la el.

5 indicii ca executi corect exercitiile de stretching

Acum ca ti-am spus ce exercitii trebuie sa eviti si de ce, este timpul sa iti aratam o serie de tips&tricks care te vor ajuta sa faci stretching intr-un mod corect:

1. Tine cont de zona corpului care va fi implicata in exercitiu. Daca recent ai suferit usoare leziuni, este indicat sa te refaci complet inainte de a aplica presiune prin stretching.

2. Inainte de stretching, muschii trebuie sa fie foarte bine incalziti. Practica exercitiile de intindere la sfarsitul antrenamentului si daca planuiesti sa faci un antrenament de stretching, iti recomandam sa mergi, sa sari sau sa alergi cateva minute inainte de a incepe pentru a-ti incalzi muschii.

3. Stretching-ul trebuie sa fie lent si gradual, nu agresiv si rapid. Trebuie sa fie relaxant si placut, in niciun caz o “tortura” pentru muschi.

4. Stretching-ul nu este dureros! Limita stretching-ului este atunci cand tensiunea din muschi se transforma in durere.

5. Respira! Este foarte important sa incluzi si respiratia in stretching, pentru ca un ritm corect al respiratiei relaxeaza muschii si imbunatateste circulatia sangelui.

Bineinteles, toate echipamentele de care ai nevoie pentru alergare si antrenamanet se gasesc online, chiar aici.

Poze: shape.com

Echipa Sport Vision

Articole asemenatoare

28.
Mar.
Antrenament
Unul dintre subiectele adesea dezbătute în industria fitnessului este cardio-ul și arderea grăsimilor. Oamenii sunt în mare parte interesați dacă...
19.
Mar.
Antrenament
Odata cu venirea primaverii, te gandesti sa incepi un program de exercitii fizice? Daca raspunsul tau e unul afirmativ, ne bucuram! Iata cateva sfaturi utile ca...
12.
Mar.
Antrenament
Cauti stabilitate, mult confort si o buna mobilitate in timpul fiecarui antrenament de intensitate mare (HIIT)? Iti recomandam pantofii sport Nike Air Zoom Supe...
02.
Mar.
Antrenament
 Creste tonusul muscular al trunchiului – bratele, umerii si spatele – cu aceste exercitii
20.
Jan.
Antrenament
Daca abdomenul este o zona problematica pentru tine atunci cand incerci sa slabesti, arunca o privire la aceste sfaturi.
05.
Jan.
Antrenament
Acum ca sarbatorile de iarna s-au terminat, este timpul sa arzi toate caloriile pe care le-ai “acumulat” in aceasta perioada! Iti prezentam un antre...
31.
Dec.
Antrenament
Ti-ai facut vreun plan pentru 2021? La finalul acestui an dificil, te invitam sa continui sa ai grija de tine si de ceilalti si sa iti faci timp pentru sport si...
18.
Dec.
Antrenament
Planking-ul este unul dintre cele mai bune exercitii pentru tot corpul. Vezi aceste exercitii de dynamic plank pe care le poti face si acasa.
11.
Dec.
Antrenament
Gata cu lenea – e timpul sa iti reincepi antrenamentele! Ca sa te motivam, iti prezentam cele mai populare workout-uri de pe YouTube ale fitness influence...